Bramerc: Srbija može i mora da učini više

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Srbija može i mora da učini više

Glavni tužilac Tribunala u Hagu Serž Bramerc izjavio je u Beogradu da Srbija može i mora da uradi više radi hapšenja preostalih haških begunaca.Tadić: Srbija nastavlja potragu dok begunci ne budu u Hagu.

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Bramerc je rekao da su hapšenje i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića bili glavna tema razgovora. "Više puta sam rekao da hvatanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << begunaca nema alternativu", dodao je glavni tužilac.

Bramerc je naveo da je radna hipoteza i dalje da se haški begunci nalaze u Srbiji, ali da to ne isključuje druge mogućnsoti, naglasivši da je "u svakom slučaju ključ za hvatanje begunaca - u Beogradu".

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da će Srbija nastaviti potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem sve dok ih ne nađene i isporuči Tribunalu u Hagu.

Posle razgovora sa Bramercom, Tadić je rekao da se Beograd ponaša kao da su haški begunci u Srbiji, ali će, ukoliko nisu, pomoći da oni budu locirani.

Predsednik Srbije nije hteo da nagađa sadržinu izveštaja o saradnji Srbije sa Tribunalom koji će Bramerc podneti Savetu bezbednosti UN u junu, ni o rokovima za hapšenje begunaca, niti o tome kada će Srbija postati kandidat za prijem u EU.

Bramercova sugestija je da treba učiniti više da se čitavom društvu objasni značaj saradnje sa Tribunalom. "To važi za medije i druge društvene institucije", rekao je Tadić.

Bramerc je juče razgovaro sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Rasim Ljajić,   Uhapšen Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić,   Goran Hadžić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: Hapšenje Mladića i Hadžića nema alternativu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2011

Glavni haški tužilac Serž Bramerc, dvodnevnu posetu Beogradu je završio porukom da Srbija može i mora učiniti više na pronalaženju i hapšenju preostalih haških begunaca. Kakva će ocena stajati u njegovom izveštaju, za sada nije poznato

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bramerc: Srbija može i mora više

Izvor: Deutsche Welle, 11.Maj.2011

Hapšenje i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića Haškom sudu bile su glavna tema dvodnevnih razgovora Serža Bramerca sa zvaničnicima Srbije. „Ključ je i dalje u Beogradu“, ponovio je haški tužilac.

Nastavak na Deutsche Welle...

Bramerc: Morate da uhapsite haške optuženike

Izvor: Politika, 11.Maj.2011

Ključ za hapšenje Mladića i Hadžića nalazi se u Beogradu, ocenio glavni tužilac tribunala..Na kraju dvodnevne posete Beogradu, glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da Srbija mora da uradi više da bi uhapsila preostale haške optuženike. I da taj zadatak nema alternativu....

Nastavak na Politika...

BRAMERC: SRBIJA MOŽE BOLJE I VIŠE!

Izvor: Kurir, 12.Maj.2011, 08:29

BEOGRAD - Hapšenje Mladića nema alternativu! To je poručio glavni haški tužilac Serž Bramerc posle jučerašnjeg razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem. On je naglasio da Srbija „može i mora da uradi više na hapšenju preostalih haških begunaca“...BEOGRAD - Hapšenje Mladića nema...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.