Bošnjaci hoće rat sa Srbima? E, pa neće moći!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bošnjaci hoće rat sa Srbima? E, pa neće moći!"

Ukidanje svih mera zabrane Naseru Oriću i izjava Bakir Izetbegovića u Novom Pazaru usmereni su ka izazivanju sukoba sa srpskm narodom, kaže Ivica Dačić.

"Ukidanje mera zabrane za ratnog zločinca Orića, koji je optužen za zločine nad Srbima na području Srebrenice, kao i izjave Izetbegovića gde poredi Banjaluku i Novi Pazar, pokazuju da je politika bošnjačkih zvaničnika iz BIH usmerena na destabilizaciju regiona i izazivanje sukoba sa Srbijom i srpskim narodom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naveo je Dačić u saopštenju.

On je ukazao da je "Republika Srpska međunarodno garantovani entitet, ravnopravan sa drugim entitetom" i da je "srpski narod u BIH međunarodno priznat kao ravnopravan i konstitutivni, zajedno sa druga dva".

"Specijalni odnosi Srbije i Republike Srpske su garantovani Dejtonskim sporazumom. Zato je svako poređenje sa Novim Pazarom u stvari poziv na promenu ustavnog uređenja Srbije i grubo mešanje u naše unutrašnje poslove" naveo je srpski šef diplomatije.

Dačić je naglasio i da "Srbija to ne dozvoljava nikome, pa neće ni Izetbegoviću".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.