Stefanović: Skandalozna izjava Izetbegovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Skandalozna izjava Izetbegovića

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas skandaloznom izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je njegov dolazak u Novi Pazar isto kao kada Aleksandar Vučić ode u Banjaluku ili Trebinje.

"Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji način pogazio Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srbije", istakao je Stefanović.

On u pisanoj izjavi ističe da Izetbegović, istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i međunarodnom sporazumu kakav je Dejtonski sporazum.

Izetbegović je, zapravo, negirao da postoji entitet Republike Srpske u BiH, koji ima svoja prava usklađena, kako sa Ustavom BiH, tako i sa Dejtonskim sporazumom, dodaje se u izjavi koju je dostavila Služba za informisanje SNS.

"Ili je možda Bakir Izetbegović svojom izjavom želeo da nekim delovima Srbije da prava i status koji oni nemaju, ni po Ustavu, ni po međunarodnim zakonima, čime je na najgrublji način prekršio Ustav Republike Srbije", istakao je Stefanović.

On je napomenuo da je posebno skandalozno što se ovo dešava "na 26. godišnjicu pokušaja njegovog oca, Alije Izetbegovića" da svojim prisustvom osnivačkoj skupštini SDA Sandžaka faktički otpočne proces otcepljenja tog dela Srbije.

"Da ne govorim da je jula 2008. godine zlikovac Naser Orić oslobođen svih optužbi i gonjenja, iako postoje živi svedoci koji su svedočili o njegovim monstruoznim ubistvima srpskih žrtava", dodao je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STEFANOVIĆ: Izjava Bakira Izetbegovića je skandalozna

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016

..."Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji način pogazio Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srbije", istakao je Stefanović..On u pisanoj izjavi ističe da Izetbegović, istovremeno, pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i međunarodnom sporazumu kakav...

Nastavak na Kurir...

Diplomatski skandal: Sramna izjava Izetbegovića!

Izvor: Mondo, 29.Jul.2016

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas skandaloznom izjavu Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, da je njegov dolazak u Novi Pazar isto kao kada Aleksandar Vučić ide u Banjaluku ili Trebinje...Foto: MUP Srbije.."Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji način...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.