Bez pomaka za telekomunikacije

Izvor: Studio B, 21.Jun.2013, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez pomaka za telekomunikacije

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je završena još jedna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu o telekomunikacijama bez vidljivih rezultata i pomaka.

Ljajić kaže i da su i dalje dve sporne tačke međunarodni pozivni broj za Kosovo i status i delovanje Telekoma Srbije na Kosovu. 

Mi smo apsolutno bili spremni za postizanje održivog rešenja, ali, problem je nastao zbog toga što smo uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bili suočavani sa novim detaljima, izjavio je Ljajić novinarima pošto je sa ambasadorom Velike Britanije Majklom Devenportom potpisao Memorandum o razumevanju u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija u obrazovanju i razvoju ekonomskih i trgovinskih veza između dve države. 

Prema njegovim rečima, tim Srbije je spreman za nastavak pregovora, kao i da učini dodatni napor da bi došlo do konačnog rešenja za pitanje telekomunikacija. Danas ćemo dostaviti našu konačnu verziju predloga za rešenje svih pitanja i čekaćemo poziv Evropske unije za nastavak razgovora, poručio je Ljajić.

 

Postignut delimičan dogovor

 

Razgovori Ivice Dačiča, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija kod Ketrin Ešton o spornim pitanjima u primeni Briselskog sporazuma završeni su oko dva sata posle ponoći uz delimičan dogovor.

Obavestiću zemlje članice da su preduzeti konkretni koraci prema jasnom i održivom poboljšanju odnosa između dve strane, saopštila Ketrin Ešton posle još jedne maratonske runde razgovora u Briselu.

Postignut je dogovor o nizu otvorenih pitanja, ali ne i u struji i telekomunikacijama. Tehnički dijalog će se nastaviti tokom popodneva, dok će se Dačić i Tači sastati 8. jula.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.