Analitičar kaže da je razgraničenje sa Kosovom nemoguće bez priznanja

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Feb.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analitičar kaže da je razgraničenje sa Kosovom nemoguće bez priznanja

Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je da je nemoguće razgraničenje bez priznanja Kosova, navodeći da se teritorija jedne zemlje može menjati samo uz dopuštenje gradjana odnosno na referendumu i da je protivustavan način na koji je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio "zvaničnu poziciju Srbije" u dijalogu sa Prištinom. "Dačić je rekao da je zvanična politika Srbije razgraničenje. Prema Ustavu postoje procedure, jer je reč o tome šta je zvanična politika države u odnosu na ono što je državni i teritorijalni integritet zemlje", kazao je Milivojević.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

"Novi zahtev Prištine za članstvo u Interpol samoubilački potez"

Izvor: RTS, 20.Feb.2019

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je da je Kosovo ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol i rekao da ne razume potrebu za takvim samoubilačkim potezima. Burundi je generalno protiv secesije i zato je doneo odluku o povlačenju priznanja Kosova, rekao je u Beogradu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.