Albanci su podigli spomenik Bilu Klintonu, Srbija ima dužnost da u Beogradu podigne spomenik Vudrou Vilsonu!

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2018, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanci su podigli spomenik Bilu Klintonu, Srbija ima dužnost da u Beogradu podigne spomenik Vudrou Vilsonu!"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu, piše Blic.

Dačić je za Blic objasnio kako je došao na tu ideju.

"Kao iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, Vilson je zaslužio obeležje. Taj spomenik će služiti i kao podsetnik novim i budućim generacijama da su Srbija i SAD kroz istoriju bile na istoj strani, rekao je Dačić za beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << list.

Vučić direktno iz Brisela: Za pet godina Albanci nisu pročitali stranicu i po, to je uvreda za zdrav razum i Srbiju!

Kako je najavio, bivši američki predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir bi spomenik mogao da dobije na stogodišnjicu završetka rata i čina proslave dana kada se srpska zastava vijorila na Beloj kući, 28. jula 1918.

FOTO: Vikipedija/Vudro Vilson

"Tog dana, ove 2018. na tu značajnu stogodišnjicu slavljenja srpsko-američkog savezništva u Velikom ratu, red je da Vudro Vilson dobije svoj spomenik, kaže Dačić.

On je naglasio da je Vilson slao milione dolara pomoći Srbiji kada je našu zemlju napala austrougarska vojna sila, dok je Bil Klinton slao milione ali u bombama.

I tokom nedavnog sastanka Dačića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom, naš ministar podsetio je sagovornika na istorijski period od pre jednog veka.

"Nadam se da će se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvijati i u budućnosti, naročito kada se obeležava 100 godina od kada je u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući, istakao je Dačić.

"Albanci su na Kosovu podigli spomenik američkom predsedniku Bilu Klintonu nakon bombardovanja 1999. Srbija ima dužnosti čast da u Beogradu podigne spomenik Vudrou Vilsonu jer Beograd krase i spomenici drugih velikana koji su zadužili srpski narod u Prvom svetskom ratu,kaže Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pokreće podizanje spomenika Vudrou Vilsonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2018

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu, piše Blic...Dačić je za Blic objasnio kako je došao na tu ideju..."Kao iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, Vilson je zaslužio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Srbija da podigne spomenik Vudrou Vilsonu

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu...Dačić je za Blic objasnio kako je došao na tu ideju..."Kao iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, Vilson je zaslužio obeležje. Taj spomenik će služiti i...

Nastavak na Radio 021...

DAČIĆEVA INICIJATIVA Srbija diže spomenik predsedniku SAD koji je bio veliki prijatelj naše zemlje

Izvor: Blic, 24.Mar.2018

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.