Akademska diplomatska mreža da rešava probleme u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademska diplomatska mreža da rešava probleme u regionu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predstavnici Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti naučne diplomatije koji, kako je rekao Dačić, treba da posluži da se stvori akademska diplomatska mreža koja bi doprinela da se stvori uravnoteženija pristup problemima u regionu.

Dačić je novinarima kazao da Ministarstvo spoljnih poslova želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podstakne čitav niz institucija i organizacija koje se bave naučnom delatnošću da svi zajedno pomognu u promociji državnih i nacionalnih interesa Srbije i da se na takav način svi zajedno uključe u nešto što se u svetu zove meka diplomatija.

"Mnogo kvazi akademskih radnika širom sveta bavi se našim regionom i postoje dežurni analitičari koji daju komentare o našem regionu i našoj zemlji, a to su uglavnom oni koji su isto govorili i pre 30 godina i koji ne mogu da izađu iz klišea koji imaju, a to je da unapred za sve okrivljuju srpsku stranu", naveo je šef srpske diplomatije.

Kako je kazao, u tom pogledu potrebno je ostvarivati kontakte sa naučnicima iz drugih zemalja, stvarati akademsku i naučnu mrežu, kako bi svi zajedno doveli do toga da postoji jedan uravnoteženija pristup problemima u regionu.

"To je osnovni razlog što smo potpisali ovaj Memorandum i otvoreni smo za saradnju i sa drugim institucijama naučnog karaktera i ne samo nauke, već i iz sfera kulture i umetnosti, sporta, biznisa, javnih ličnosti koji žive i rade širom sveta, a ne moraju da budu naši državljani", kazao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisan Memorandum o saradnji sa Institutom za nacionalnu i međunarodnu bezbednost

Izvor: Beta Video, 28.Jan.2020

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović potpisali su danas Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova i Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.