Izvor: Radio 021, 12.Jun.2020, 22:20

Dačić: Od 15. juna u Grčku bez testa i karantina

Državljani Srbije moći će od 15. juna da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera, izjavio je danas u Atini ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posle razgovora sa grčkim šefom diplomatije Nikosom Dendijasom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Preneo sam našu odluku da građani Grčke mogu da putuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Srbiju bez ikakvih ograničenja, bez testova i potrebe da budu u karantinu. Ministar Dendijas mi je preneo da će od 15. juna to isto moći i u obrnutom smeru, dakle da građani Srbije mogu da dolaze u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera", naveo je Dačić.

On je danas boravio je u jednodnevnoj poseti Grčkoj i sa kolegom Dendijasom razgovarao bilateralnoj saradnji i aktuelnim temama na planu prevazilaženja posledica pandemije kovid-19.

"Ovom posetom smo pokazali koliko prijateljstvo međusobno gajimo. Izrazio sam zadovoljstvo saradnjom tokom ove krize i želju da se što pre normalizuje život u svim segmentima, počev od toga da ostarujemo političke kontakte, da se naše ekonomije normalizuju, da naša preduzeća počnu da rade", rekao je Dačić.

On je, komentarišući najavu otvaranja granice od 15. juna, rekao da je ministra Dendijasa zamolio da i u Briselu zastupa stavove Srbije da se ta mera, takođe, počne primenjivati u skladu sa preporukama EK, da od 1. jula građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja u ostale zemlje članice EU.

"Mi očekujemo veliki broj naših turista Grčkoj, ali moram da kažem i da je 50.000 hiljada grčkih turista prošle godine bilo u Srbiji", rekao je Dačić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.