Dačić: Hoću u Hag kao svedok protiv OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hoću u Hag kao svedok protiv OVK

Šef srpske diplomatije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da Pacolijev savetnik Jetljir Ziberaj gnusno laže o nekakvim dokumentima socijalista o progonu Albanaca.

Bez obzira na sve, spreman sam da odem u Specijalni sud za zločine OVK, imam tone materijala koji najbolje govore o tome ko je koga proterao sa KiM, rekao je Dačić za Novosti povodom tvrdnji Ziberaja da poseduje zapisnik sa sednice IO >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SPS iz februara 1999. koji navodno sadrži nameru da se "prikrije masakr i masovno proterivanja Albanaca i da bi to trebalo da posluži kao osnov za pozivanje Dačića u Specijalni sud".

Dačić ističe da mu je dovoljno da samo pogleda u svoje izveštaje sa sednica Saveta bezbednosti UN i da ne ide u druge arhive.

"Koliko je Kosovo država, toliko je verodostojan i taj izveštaj SPS o kojem halucinira Ziberaj. Ali nije halucinacija, na žalost, nego realno stanje da više od 200.00 proteranih Srba sa Kosova i Metohije dve decenije ne može da se vrati kući", rekao je Dačić.

Ističe da je spreman da ide u Specijalni sud, ali kao svedok protiv Ziberajevih šefova iz vrha prištinskih vlasti, koji su predvodili terorističku, tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Spreman sam da odem u Hag kao svjedok protiv OVK

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2019

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom namjere Prištine da ga prijavi sudu za ratne zločine, da je spreman da ode u Hag, ali kao svjedok protiv terorističke OVK.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.