ZA TRI DANA KREĆE ISPLATA OD 20.000 DINARA PENZIONERIMA! Prosečna plata i penzija će rasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 23:42

ZA TRI DANA KREĆE ISPLATA OD 20.000 DINARA PENZIONERIMA! "Prosečna plata i penzija će rasti"

Predsednik podelio sjajne vesti.

Predsednik Srbije gost je emisije "Ćirilica" na televiziji "Happy". Nakon sjajne vesti za mlade o dodatnoj novčanoj pomoći, više o tome OVDE. Predsednik se dotakao i naših najstarijih.

- Za tri dana kreće isplata 20.000 dinara za penzionere, to je oko 34 milijarde, čime pokazujemo da u vreme krize za koju nismo krivi i energetske i inlflatorne da želimo da pomognemo ljudima. Kao što podstičemo dodatne investicije, podstičemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dodatnu potrošnju - rekao je Vučić.

- Pregovaramo oko 92 investicija, čija je ukupna vrednost 7,3 milijarde evra, što je preko 35.000 novih radnih mesta. Mi u ovom trenutku imamo rekordnu zaposlenost u Srbiji, nedostaju nam zanatlije. Pitanje je kako da ih vratimo. Plate će da rastu kod nas brže nego drugde, ali je pitanje kada je taj trenutak da možemo da ih vratimo više. To je pitanje trenutka. Mi ovde uvek volimo da govorimo o visokim cenama, ali ne želimo da kažemo da na primer imamo najnižu cenu električne energije u Evropi. Mi time pomažemo svoje stanovništvo. Kada postavite sve to, a ja verujem da u mandatu nove Vlade možemo da dođemo do prosečne plate od 1000 evra. Do kraja mandata sledeće vlade prosečna penzija mora da bude 500 evra - rekao je predsednik Srbije.

- Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić večeras u emisiji priča o svim aktuelnim temama. Uživo obraćanje možete pratiti na našem sajtu.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije,   Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.