Stiže do sada najveća državna pomoć za građane: Isplata kreće u četvrtak

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 19:23

Stiže do sada najveća državna pomoć za građane: Isplata kreće u četvrtak

Beograd -- Posle 100 evra pomoći koju je dobilo više od milion mladih, država nastavlja sa novčanom podrškom.

Za tačno tri dana, u četvrtak, 10 februara, svih 1,7 miliona penzionera dobiće po 20.000 dinara i biće to najveća pojedinačna pomoć države do sada.

Kome će leći pare? Jedan datum je ključan

Ova novčana pomoć koja će svim penzionerima biti isplaćena jednokratno u četvrtak, u proseku će mesečnu penziju podignuti za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 1.600 dinara. Praktično, prosečna mesečna primanja najstarijih koja sada iznose 31.000 dinara, iznosiće oko 32.600 dinara, što je 305 evra, prenosi Blic.

Treći dan: "Tačno 360.240"

Penzioneri su prethodne godine u četiri isplate dobili ukupno 110 evra, a sada stiže i dodatnih 170. Dva su uslova - jedan je da ste penzioner Republike Srbije, a drugi je da je pravo na penzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine. To što ste istovremeno i strani penzioner ne smeta.

Objavljeno: Građani će moći da računaju na još novca; uvodi se i jedna novina

"Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija", saopštili su iz PIO Fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiže do sada najveća državna pomoć za građane: Isplata počinje u četvrtak

Izvor: B92, 07.Feb.2022

Beograd -- Posle 100 evra pomoći koju je dobilo više od milion mladih, država nastavlja da deli novčanu podršku građanima...Za tačno tri dana, u četvrtak 10 februara, svih 1,7 miliona penzionera dobiće po 20.000 dinara i biće to najveća pojedinačna pomoć države do sada...Kome će leći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.