Hodžis:Najmanje još 5 godina ostaćemo na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžis:Najmanje još 5 godina ostaćemo na Kosovu

Na Srbiji je da sama odluči da li želi da sarađuje sa NATO-om, zaključak je današnje konferencije "NATO i Evropska unija u novom strateškom okruženju", održane u okviru Pete beogradske NATO nedelje. Američki ambasador u Srbiji, Kajl Skat, izjavio je da se poštuje vojna neutralnost Srbije koja, kako kaže, nije u kontradikciji kada je reč o saradnji sa NATO-om. Komandant američkih snaga u Evropi, general Bendžamin Hodžis, izjavio je da je Zapadni Balkan izuzetno važan za doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednosti Evrope.

Komandant vojske SAD za Evropu general Ben Hodžis ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni centar i smatra da je ta priča o humanitarnom centru „fasada", te da „nije ono za šta se predstavlja", preneo je portal Insajder.

Odgovarajući na pitanja Insajdera da li je problem s Rusko-srpskim humanitarnim centrom to što je blizu baze Bondstil na Kosovu, Hodžis je rekao da bi taj centar morao da radi transparentnije i da bi on voleo da dobije poziv da ga poseti.

„Ja ne verujem da je to humanitarni centar, to je fasada i nije ono za šta se predstavlja", kaže Hodžis.

Komandant američke vojske za Evropu na pitanje da li uopšte postoji plan da KFOR napusti Kosova, kaže da je to „odluka Alijanse".

„Ja sam zadužen da obezbedim učešće vojnika SAD u misiji KFOR-a. Koliko ja vidim najmanje pet godina nemamo nameru da napustimo Kosovo, jer su obezbeđeni resursi za narednih pet godina", kaže Hodžis.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem izjavio je na konferenciji Centra za evroatlanske integracije da će misija KFORA na Kosovu nastaviti svoje prisustvo, jer je to neophodno za bezbednost i stabilnost celog regiona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je juče na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu da snage KFOR ostane na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

General: Ne verujem da je Rusko-srpski centar humanitarni

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017

Komandant kopnenih snaga SAD za Evropu, general Ben Hodžis, rekao je da ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni centar...Hodžis je za Insajder naveo da smatra da je priča o humanitarnom centru "fasada" i da taj centar "nije ono za šta se predstavlja". Upitan da li je problem s Rusko-srpskim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.