Komandant vojske SAD: Ruski centar nije humanitarni,fasada

Izvor: B92, 16.Nov.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant vojske SAD: Ruski centar nije humanitarni,fasada

Komandant vojske SAD za Evropu general Ben Hodžis kaže da ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni centar.

Hodžis je za “Insajder” naveo da smatra da je priča o humanitarnom centru „fasada“ i da „nije ono za šta se predstavlja“.

Odgovarajući na pitanja Insajdera da li je problem s Rusko-srpskim humanitarnim centrom to što je blizu baze Bondstil na Kosovu, Hodžis je rekao da bi taj centar morao da radi transparentnije i da bi on voleo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dobije poziv da ga poseti.

„Ja ne verujem da je to humanitarni centar, to je fasada i nije ono za šta se predstavlja“, kaže Hodžis.

Komandant američke vojske za Evropu na pitanje Insajdera da li uopšte posloji plan da KFOR napusti Kosovo, kaže da je to „odluka Alijanse“.

„Ja sam zadužen da obezbedim učešće vojnika SAD u misiji KFOR-a. Koliko ja vidim, najmanje pet godina nemamo nameru da napustimo Kosovo, jer su obezbeđeni resursi za narednih pet godina“, kaže Hodžis.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komandant vojske SAD: Ruski centar nije humanitarni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017

Komandant vojske SAD za Evropu general Ben Hodžis kaže da ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni centar...Hodžis je za “Insajder” naveo da smatra da je priča o humanitarnom centru "fasada“ i da "nije ono za šta se predstavlja“...Odgovarajući na pitanja Insajdera da li je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.