Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 15:01

Završena talačka kriza u crkvi kod Johanezburga, petoro mrtvih

Talačka drama u crkvi u blizini Johanezburga u Južnoafričkoj Republici okončana je posle više sati. U incidentu u crkvi pet osoba je ubijeno a policija je uhapsila 40 osoba.
Prema navodima policije, incident se dogodio u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta. Policija je odgovorila na izveštaje o situaciji sa taocima i pucnjavi u ranim jutarnjim satima u crkvi u Gautengu u blizini Johanezburga.

"Pripadnici policijske službe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << praćene pripadnicima Južnoafričkih nacionalnih odbrambenih snaga, reagovale su na izveštaje o pucnjavi i navodnoj situaciji sa taocima u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta," saopštio je portparol policije.
Prema navodima policije grupa naoružanih ljudi je došla do crkve u Modiseu i napala ljude koji su bili unutra, najverovatnije sa namerom da preuzmu prostorije.
Policija istražuje mogućnost da je ovaj napad motivisan svađom između sukobljenih strana u crkvi.
"Četiri osobe pronađene su streljane i spaljene u automobilu, dok je peta žrtva pronađena odvojeno u drugom automobilu.
"Policija je uhapsila preko 40 osumnjičenih, uključujući šest osoba koje su odvedene u bolnicu", saopšteno je iz policije.
Uhapšeni pripadnici snaga sigurnosti
Među uhapšenima su pripadnici južnoafričkih snaga bezbednosti SAPS i SANDF-a zaplenjeno je više od 34 komada oružja - uključujući pet automata, 16 pušaka i 13 pištolja.
 
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.