Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzije izmedju Turske i SAD zbog stava o Kurdima

Turska je danas pozvala na konsultacije američkog ambasadora u Ankari, dan nakon izjave portparola Stejt departmenta da za razliku od turske vlade njegova država ne vidi sirijske Kurde kao teroriste .

Agencija AP navodi da je stav prema Kurdima izazvao tenzije izmedju Turske i SAD i da je čak turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio saveznicima u Vašingtonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da mogu da biraju izmedju Turske i kurdske partije PYD.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Turske rekao je da je ambasador Džon Bas (John Bass) pozvan u Ministarstvo gde su mu predočene strepnje i stavovi turske vlade.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tenzije između Turske i SAD zbog stava o Kurdima

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016

Turska je danas pozvala na konsultacije američkog ambasadora u Ankari, dan nakon izjave portparola Stejt departmenta da za razliku od turske vlade njegova država ne vidi sirijske Kurde kao teroriste ...Agencija AP navodi da je stav prema Kurdima izazvao tenzije između Turske i SAD i da je čak turski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.