Žestoki sukobi u predgrađu Damaska

Izvor: RTS, 10.Apr.2013, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki sukobi u predgrađu Damaska

Poginulo najmanje 28 pobunjenika i 13 Asadovih vojnika u sukobima u predgrađu Damaska, javlja Sirijska opservatorija. Sukobi koncentrisani na opoziciona uporišta u okolini prestonice.

U predgrađu Damaska vode se žestoki sukobi između snaga predsednika Sirije Bašara el Asada i pobunjenika koji pokušavaju da ga zbace s vlasti, javljaju sirijski aktivisti. Poginulo najmanje 28 pobunjenika i 13 vojnika, javlja Sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opservatorija.

Nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava kaže da su, sukobi koncentrisani na opoziciona uporišta u okolini prestonice, uključujući predgrađa Daraja i Harasta.

Aktivisti tvrde da su obe strane pretrpele gubitke u današnjim borbama. Sirijska opservatorija kaže da je poginulo najmanje 28 pobunjenika i 13 vojnika, prenosi AP.

Sukobi se vode u okolini Alepa, na severu Sirije, kao i u provinciji Dara, na jugu zemlje.

Vlada je poslala pojačanje na jug zemlje kako bi ponovo uspostavila kontrolu nad oblastima koje su pobunjenici nedavno osvojili na prostoru između jordanske granice i Damaska gde se nalazi centar Asadove moći.

Pobunjenici se nadaju da će pre ili kasnije zauzeti prestonicu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borbe u predgrađu Damaska

Izvor: RTS, 10.Apr.2013

Poginulo najmanje 28 pobunjenika i 13 Asadovih vojnika u sukobima u predgrađu Damaska, javlja Sirijska opservatorija. Sukobi koncentrisani na opoziciona uporišta u okolini prestonice...U predgrađu Damaska vode se žestoki sukobi između snaga predsednika Sirije Bašara el Asada i pobunjenika koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.