Tuča među migrantima na ostrvu Kos

Izvor: Akter, 11.Avg.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča među migrantima na ostrvu Kos

Među migrantima na grčkom ostrvu Kos izbila je danas tuča, dok se vlasti te zemlje bore da prihvate sve veći broj osoba koje dolaze gumenim čamcima sa obližnje turske obale

Tuča je izbila nakon pokušaja vlasti da zbog registracije premesti migrante na stadion gde se okupilo oko 1.500 osoba. Policija je pokušala da kontroliše masu, dok su migranti u protestu počeli da blokiraju lokalne puteve.

Nekoliko stotina migranata svakodnevno stiže na istočna >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << grčka ostrva, a mnogi od njih beže od sukoba u Siriji i Avganistanu.

Vlasti, lokalno stanovništvo i grupe za humanitarnu pomoć bore se da registruju osobe koje dolaze, među njima i mnogo dece, i da im obezbede hranu i utočište.

Mnogi migranti na popularnoj turističkoj destinaciji Kos kampuju u parkovima i trgovima glvnog grada.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.