Slučaj Kovačević:Konzuli pred sudom

Izvor: B92, 26.Dec.2012, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Kovačević:Konzuli pred sudom

Beograd -- Ponovljeno suđenje dvojici bivših srpskih konzula u Njujorku Igoru Miloševiću i Slobodanu Nenadoviću, optuženim za pomaganje Miladinu Kovačeviću, počinje danas.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Prvog osnovnog suda, kojom su Milošević i Nenadović osuđeni na 18 meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovne kazne i vratio predmet na ponovno suđenje.

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredbi krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupka.

Prvom presudom Prvog osnovnog suda od 11. oktobra 2011. Milošević i Nenadović su oglašeni krivim za zloupotrebu službenog položaja, jer su Kovačeviću izdali putnu ispravu, iako su znali da se protiv njega vodi krivični postupak pred američkim pravosuđem, zbog teških povreda koje je naneo studentu Brajanu Stajnhaueru u maju 2008.

Kovačević je u novembru 2010. osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda Stajnhaueru, na osnovu sporazuma o priznanju krivice. On je 26. novembra pušten iz zatvora u Somboru na osnovu primena Zakona o amnestiji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje konzulima za 24. januar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2012

BEOGRAD -..Početak ponovljenog suđenja bivšim srpskim diplomatama u Njujorku Igoru Miloševiću i Slobodanu Nenadoviću, zbog pomoći Miladinu Kovačeviću da pobegne iz SAD u junu 2008. godine, odložen je danas za 24. januar pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog izostanka Miloševića...Milošević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.