Rode: Nema garancija da će zemlje EU koje nisu priznale Kosovo to učiniti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 21:30

Rode: Nema garancija da će zemlje EU koje nisu priznale Kosovo to učiniti

Nema garancija da će na kraju dijaloga pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, to i učiniti, izjavio je danas ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode.

Kako je prenela Ekonomia online, Rode je dodao da je EU posvećena dijalogu između Beograda i Prištine kako bi bio postignut konačan dogovor o normalizaciji odnosa dve strane.

Nemački zvaničnik je naveo da svojim predlogom EU želi da se izađe iz krize i da se ne gubi previše vremena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Moramo da prevaziđemo probleme kao što su registarske tablice, ili napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, moramo da vidimo širu sliku rešavanja problema, zaključio je Rode.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURTI BEZ PODRŠKE? Oglasio se nemački ambasador - Pet zemalja EU ipak ne priznaju Lažnu državu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2023

Lažna država ipak bez garancija..Nema  garancija da će na kraju dijaloga pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, to i učiniti, izjavio je danas ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode.   ..Kako je prenela Ekonomia online, Rode je dodao da je EU posvećena dijalogu između Beograda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.