Osuđeni vođa Alkatraza na postizbornom slavlju sa Dačićem i vrhom SPS

Izvor: Blic, 07.Maj.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni vođa "Alkatraza" na postizbornom slavlju sa Dačićem i vrhom SPS

Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe “Alkatraz”, koji je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva, učestvovao je sinoć u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića, aktuelnog ministra policije.

Vavić, jedan od vođa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navijačke grupe "Alkatraz”, osuđen je na godinu dana zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer je u januaru 2005. na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića.

Aleksandar Vavić je u februaru prošle godine ranjen u "sačekuši” preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.

Beogradski mediji su tada pisali kako policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščičheni odnosi u poslovima s drogom.

Aleksandar Vavić je odavno poznat široj javnosti - najpre kao jedan od vođa navijača Crvene zvezde, koje je napustio nakon sukoba sa većinom navijača.

Prešao je u crno-beli tabor i za kratko vreme postao lider najjače navijačke grupe na Partizanovom jugu. Pominjan je i u emisiji "Insajder” TV B92, koja se bavila navijačkim grupama. Tada je i otkriveno da je protiv njega podneto 12 krivičnih prijava ali da mu nije izrečena nijedna pravosnažna presudu.

U oktobru 2009. tadašnji Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu rada i delovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova "Partizana”, "Crvene zvezde” i "Rada”, među kojima je i Vavićeva "Alkatraz”, ali o tom predlogu još nije odlučeno.

Povezane vesti: Mrkonjić: I Sloba bi bio sa demokratama na vlasti

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđeni vođa Alkatraza na postizbornom slavlju sa Dačićem i vrhom SPS

Izvor: medio.rs, 07.Maj.2012

Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe Alkatraz, koji je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva, učestvovao je sinoć u postizbornoj proslavi Socijalističke...

Nastavak na medio.rs...

Osuđeni vođa Alkatraza slavio sa Dačićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2012

Tokom proslave odličnog izbornog rezultata Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića, ministra unutrašnjih poslova, u prostorijama te stranke se našao i jedan od vođa navijačke grupe “Alkatraz” FK Partizana Aleksandar Vavić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Osuđeni vođa "Alkatraza" na postizbornom slavlju sa Dačićem i vrhom SPS

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Maj.2012

BEOGRAD - Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", osuđen je na godinu dana zatvora jer je u januaru 2005. nožem ranio Stefana Gajića.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Dačić pobedio u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Maj.2012

Aleksandar Vavić navijač Partizana protiv koga je podneto čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu, bio glavni štimung majstor na slavlju u centrali SPS-a, doveo trubače i doneo baklje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.