Izvor: Blic, 12.Jul.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen SNIMAK TUČE na Zakintosu (VIDEO)

Grčki mediji objavili su novi snimak tuče na Zakintosu u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson, a zbog čega su uhapšena devetorica osuimnjičenih, od kojih su sedmorica srpski državljani.

Grčki list "Proto Tema" objavio je danas snimak sigurnosne kamere jednog kafića u blizini lokala u kome su prethodno sedeli Henderson i grupa srpskih mladića. Kroz izlog ovog lokala snimljen je veći deo tuče, uključujući poslednje trenutke, koji su po Hendersona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završeni tragično.

Snimak koji je danas objavljen, ustvari je i prvi snimak tuče na Zakintusu.

Kako se ispostavilo, snimak koji su poslednjih dana objavljivali grčki mediji u izveštajima o ubistvu na Zakintosu, a naši mediji prenosili je u stvari arhivski snimak tuče jedne grupe mladića na Zakintosu, ali od pre nekoliko godina.

Na sada prvom snimku tuče u kojoj je ubijen Henderson vidi se trenutak kada on istrčava na ulicu, a zatim ga obara jedan mladić.

Tuča počinje u desetoj sekundi snimka, i vidi se kako Hendersona najpre obara jedan mladić, i on udara u automobil koji je parkiran na ulici.

Sekundu kasnije, oni su opkoljeni grupom mladića, koji na Amerikanca nasrću i rukama i nogama. U jednom trenutku je ponovo odgurnut, a zatim, pada. U tom momentu je najverovatnije i izdahnuo jer napadi na njega prestaju. Sve vreme u kadru je i nekoliko mladića i dve devojke koji pokušavaju da spreče tuču.

Uz video snimak, grčki list je objavio i izjavu "srpskog izbacivača" sa saslušanja.

- Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je tu noć došla u klub gde se družila sa grupom Amerikancima među kojima je bio i Henderson. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno mladića iz Srbije, od kojih je jedan prišao devojci i pretećim tonom rekao: "Zašto se družiš sa Amerikancima".

Amerikanac je na to reagovao verbalno, ali ga je Srbin tada udario u lice.

- Amerikanac je onda uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a Amerikanac je slučajno udario devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa mladića iz Srbije je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu - rekao je srpski izbacivač za sajt protothema.gr.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.