Kongresmenka Klaudija Teni novi član Srpskog kokusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 00:51

Kongresmenka Klaudija Teni novi član Srpskog kokusa

Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Ona je danas u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Njujorku. Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik.

Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem Kokusu, Đurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski kokus u Americi ima novu članicu

Izvor: B92, 04.Mar.2021

Vašington -- Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu...Ona je u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.