Izraelac i Kirgistanac uhapšeni zbog izazivanja nereda u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 12:55

Izraelac i Kirgistanac uhapšeni zbog izazivanja nereda u Beogradu

Bezbednosno informativna agencija Srbije (BIA) je privela izraelskog državljanina Romana Levina, rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana, rođenog u Kirgistanu, koji su tokom jučerašnjeg protesta zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i pokušali da ih zapale, prenose mediji.

Furman, koji je rođen 2002. godine, došao je u Srbiju 19. juna ove godine, dok je Levin, rođen 1999. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, došao u Srbiju 3. jula.

Kako se navodi, oni su danas u 10:25 sati dovedeni u službene prostorije ispostave BIA na Savskom vencu.

Oni su tokom protesta prethodnog dana zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i iste pokušali da zapale.

Operativni radnici BIA obaviće razgovore sa njima na navedene okolnosti, kao i u cilju rasvetljavanja osnova boravka u Srbiji.

Inače, zbog navedenih aktivnosti policija je sinoć privela Levina i Furmana, ali su nakon konsultacija sa zamenikom dežurnog javnog tužioca prvog OJT-a, kao i dežurnim sudijom za prekršaje, koji su se izjasnili da nema osnova za njihovo postupanje, ubrzo pušteni.
Pogledaj vesti o: BIA,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BIA PRIVELA IZRAELCE: Iznosili šut na ulice i prevrtali kontejnere

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020

Operativci BIA priveli su izraelske državljane Romana Levina (21) i Artura Furmana koji su učestvovali u nasilju ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu OPERATIVCI BIA priveli su juče izraelske državljane Romana Levina (21) i Artura Furmana koji su učestvovali u nasilju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.