Sukobi u Libiji, odlazak diplomata

Izvor: RTS, 27.Jul.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Libiji, odlazak diplomata

Najmanje 38 osoba je poginulo, većinom vojnika, a više od 50 je povređeno u žestokim sukobima libijske vojske i islamističkih grupa u poslednja 24 časa u Bengaziju.

Vojni izvori naveli su da su islamističke grupe juče pokrenule ofanzivu na glavni štab specijalnih jedinica libijske vojske u centru Bengazija i da su potom usledili sukobi s vojskom.

U Bengaziju, drugom po veličini gradu u Libiji, islamistička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brigada Rafalaha Sahatija se bori protiv vojske, a odmenutni general Halifa Hifter vodi vlastitu ofanzivu protiv islamističkih ekstremista. U tim sukobima je do sada poginulo nekoliko desetina ljudi.

Zbog pogoršanja situacije u Libiji, SAD su juče evakuisale svoje diplomatsko osoblje iz ambasade u Libiji, a to su učinile ili će učiniti i Nemačka i Velika Britanija i još neke zapadne zemlje.

Iz Libije je osoblje povukla i Misija UN za podršku Libiji.

Libiju trenutno potresa najžešći talas nasilja od svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Muamera Gadafija 2011. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: 50 poginulih u sukobima

Izvor: B92, 27.Jul.2014

Bengazi -- Više od 50 osoba poginulo je sinoć i danas u sukobima u Bengaziju i Tripoliju, saopštili su vojni i bolnički izvori u Libiji...Najmanje 38 osoba je poginulo, većinom vojnika, a više od 50 je povređeno u žestokim sukobima libijske vojske i islamističkih grupa u poslednjih 24 časa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.