Baka usvojila lava iz zoo vrta na Paliću kao poklon unuku za rođendan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2021, 09:17

Baka usvojila lava iz zoo vrta na Paliću kao poklon unuku za rođendan

Jedna baka je svom unuku kao poklon za rođendan usvojila lava iz Zoološkog vrta na Paliću. Dečak ga nije mogao odvesti kući, ali će, pored kaveza njegovog ljubimca, godinu dana stajati tabla sa njegovim imenom, a dobio je i sezonsku kartu za ulazak u ZOO. Ovo sebi mogu da priušte i ostali građani i preduzeća, a novac koji doniraju kao usvojitelji služi za dobrobit životinja.

Zoološki vrt na Paliću omiljena je destinacija za brojne posetioce jer ova oaza prirode mami >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lepotom i bogatstvom brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Pored uživanja u poseti, i pojedinci i preduzeća ovoga leta mogu i da usvoje neku od omiljenih životinja.

“Prve usvojene životinje su par belih lavova, Šumba i Belko. Njih je usvojila jedna apotekarska ustanova u Subotici, a pored toga usvojen je i lav, medved, majmun, rakun... Ta usvojenja su pokloni roditelja svojoj deci, a jedna baka je usvojila kao poklon unuku za rođendan”, kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u ZOO vrtu na Paliću.

Usvojitelji, istina, svog ljubimca ne mogu da odvedu kući, ali im donacija donosi zadovoljstvo time što njihovo ili ime nekog njima dragog, godinu dana stoji ispisano na tabli pored njegovog kaveza u Zoološkom vrtu, a na poklon dobijaju i sezonsku ulaznicu.

“Uplatom u iznosu od najmanje 5.000 dinara, pojedinci mogu da usvoje za ljubimca koga žele, bez obzira da li izaberu pticu, sisara, gmizavca ili neku drugu manju životinju. O tome se sklapa i ugovor sa ZOO vrtom, na osnovu koga usvojitelj bira čije ime želi da bude na table pored kaveza ili volijere odabrane životinje, a dobija i sezonsku porodičnu karta koja važi godinu dana”, objašnjava Jelena Toljagić iz ZOO vrta na Paliću.

Pored pojedinaca, usvojitelji životinja mogu da budu i preduzeća. Oni, u zavisnosti od odabrane životinje i iznosa donacije, dobijaju status „srebrnog“ ili „zlatnog usvojitelja“. Zauzvrat, dobijaju sezonsku ulaznicu i godišnju reklamu, a istovremeno doprinose dobrobiti životinja jer se njihova donacija koristi za nabavku hrane, zdravstvenu negu i komforniji smeštaj njihovog ljubimca u Zoološkom vrtu na Paliću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.