Izvor: Radio Dunav, 14.Jun.2024, 08:41

УСПЕХ УЧЕНИКА ШКОЛЕ МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ НА ОЛИМПИЈАДИ У БЕОГРАДУ

На 8. међународној олимпијади у менталној аритметици, одржаној у недељу 9. јуна у хотелу Југославија у Београду, ученици школе “МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ” Сомбор-Апатин постигли су изузетан успех. Такмичећи се са преко 800 деце из 10 европских земаља, наши ученици освојили су четири пехара >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у категоријама менталног рачунања и писменог дела.
Пехаре за заслужена места понели су:
Тијана Катић: 1. место у писменом делу Илија Басарић: 2. место у писменом делу Александар Шеварац: 2. место у менталном рачунању Калина Пејин: 3. место у менталном рачунању Одличан пласман у првих 10 у својим категоријама остварили су следећи ученици:
Лав Самарџија: 4. место у писменом делу Вукашин Ћурчић: 4. место у писменом делу Војин Вејновић: 5. место у писменом делу Филип Фрај: 4. место у менталном рачунању Леонардо Лекај: 5. место у писменом делу Посебне похвале заслужују и:
Татјана Јевросимов Максим Пејин Алекс Гусман Алекса Жујовић Андреј Петровић Следеће године, Олимпијада ће се одржати у Немачкој, где ће млади генијалци из Апатина и Сомбора поново имати прилику да покажу знање које су усвојили учећи менталну аритметику.
The post УСПЕХ УЧЕНИКА ШКОЛЕ МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ НА ОЛИМПИЈАДИ У БЕОГРАДУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.