Званичници САД и Јужне Кореје разговарали о могућој посети Путина Пјонгјангу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2024, 08:32

Званичници САД и Јужне Кореје разговарали о могућој посети Путина Пјонгјангу

Први заменик министра спољних послова Јужне Кореје Ким Хонг-кјун разговарао је телефоном са замеником америчког државног секретара Куртом Кембелом о могућој посети руског председника Владимира Путина Северној Кореји наредне недеље, саопштило је Министарство спољних послова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јужне Кореје. Фото: Танјуг/AP/Alexander Zemlianichenko До телефонског разговора је дошло пошто се очекује да це Путин посетити Пјонгјанг почетком следеце недеље, наводи Јонхап.
Кембел је у разговору истакао да САД “у потпуности подржавају став Јужне Кореје да Путинова посета не би требало да резултира “даљим продубљивањем војне сарадње између Пјонгјанга и Москве на начин који подрива регионални мир и стабилност кршењем резолуција Савета безбедности УН“, наводи министарство у Сеулу.
Две стране су се сагласиле да наставе координацију и предузму мере против „провокација Пјонгјанга усмерених на Сеул и било каквих акција који це ескалирати тензије у региону“, преноси Јонхап.
Putin je produžio zabranu prodaje ruske nafte po ceni koju su ograničile SAD

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Званичници САД и Јужне Кореје разговарали о могућој посети Путина Пјонгјангу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.