Kijev: Zarobili smo deset ruskih vojnika

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Zarobili smo deset ruskih vojnika

Ukrajinska bezbednosna služba (UBS) objavila je da je njena vojska na ukrajinskom tlu u ponedeljak zarobila deset pripadnika ruske 98. vazdušnodesantne divizije, stacionirane negde u Centralnoj Rusiji.

Kako je saopšteno, zarobljavanje se dogodilo blizu sela Cerkalne, oko 50 km jugoistočno od Donjecka.

"Istražitelji su otvorili istragu povodom nelegalnog prelaska granice od strane naoružanih ruskih građana", stoji u saopštenju UBS, a prenosi AFP.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vest stiže uoči za danas predviđenog sastanka u Minsku, na kojem prvi put posle više meseci treba da se nađu ukrajinski predsednik Petar Porošenko i ruski lider Vladimir Putin, kao i neki visoki zvaničnici EU.

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej je na svojoj fejsbuk stranici napisao kako su zarobljeni ruski vojnici zvanično na vežbama u raznim krajevima Rusije, a u stvari učestvuju u vojnoj agresiji protiv Ukrajine, o čemu njihove porodice ništa ne znaju.

Mir u Ukrajini može biti postignut nacionalnim dijalogom koji bi uključio sve regione, a uslove ne može da diktira "vlada pobednika", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, poručivši Kijevu da "obustavi ratne igre".

"Ključno je da Kijev obustavi ratne igre i napusti iluziju da duboka kriza u Ukrajini može biti razrešena dobijanjem rata protiv sopstvenog naroda", rekao je Lavrov za "Dejli telegraf".

Lavrov je ocenio da je "nažalost, logika 'dobitnik nosi sve' pokretač akcija Kijeva koje su rezultirale hiljadama žrtava među civilima, stotinama hiljada izbeglih i raseljenih, kao i skoro potpuno uništenom infrastrukturom u mnogim gradovima na istoku Ukrajine".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina zarobila deset ruskih vojnika

Izvor: Studio B, 26.Avg.2014

Ukrajinska bezbednosna služba objavila je da je njena vojska na ukrajinskom tlu u ponedeljak zarobila deset pripadnika ruske 98. vazdušnodesantne divizije, stacionirane negde u Centralnoj Rusiji...Kako je saopšteno, zarobljavanje se dogodilo blizu sela Cerkalne, oko 50 km jugoistočno od Donjecka....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.