Kif: London želi reformisanu Srbiju u reformisanoj EU

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kif: London želi reformisanu Srbiju u reformisanoj EU

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif ocenio je da je Srbija ostvarila napredak na putu ka EU, ali da se posao nastavlja i da je sada ključna implementacija usvojenih zakona i sprovodjenje reformi, uključujući rebalans budžeta.

"Što se tiče ekonomskih reformi, mislim da je ovde politika Vlade Srbije dosta jasna i ima napretka. Pre mesec dana usvojeno je nekoliko važnih zakona - o radu, o medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i mislim da je to napredak, to je važno. Sada imamo drugo pitanje, a to je implementacija", rekao je Kif za Tanjug.

"Još jedno bitno pitanje u sferi reformi je pitanje rebalansa budžeta. Mere fiskalne konsolidacije koje je premijer Vučić najavio 18. septembra su izuzetno važne.

Smatram da su u kombinaciji sa novim zakonima ovo pozitivni koraci u pravcu reformisanja srpske ekonomije i nastavka procesa približavanja Evropskoj uniji".

Kif je podsetio da su i vladavina prava, bezbednost, sloboda medija i tolerancija vrednosti koje su važne za proces pristupanja EU i izrazio nadu da će do kraja meseca u Beogradu biti održana "Nedelja ponosa".

"Ove vrednosti su važne za proces pristupanja EU, važne su takodje i u okviru OEBS-a. Vrednosti poput vladavine prava, demokratskih institucija, slobode medija, to su evropske vrednosti, vrednosti EU, vrednosti OEBS i vrednosti Srbije", rekao je on.

Britanski ambasador je napomenuo da će Srbija, kada preuzme predsedavanje OEBS-u naredne godine, moći da pokaže koliko je privržena zajedničkim vrednostima.

Prema njegovim rečima, bilo je veoma važno to što se premijer Srbije Aleksandar Vučić jasno izrazio i osudio slučaj napada na nemačkog državljanina u Beogradu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kif:VB želi reformisanu Srbiju u EU

Izvor: B92, 20.Sep.2014

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif ocenio je da je Srbija ostvarila napredak na putu ka EU, ali da se posao nastavlja..."Što se tiče ekonomskih reformi, mislim da je ovde politika Vlade Srbije dosta jasna i ima napretka. Pre mesec dana usvojeno je nekoliko važnih zakona - o radu, o medijima...

Nastavak na B92...

Kif: London želi reformisanu Srbiju u reformisanoj EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2014

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif ocenio je da je Srbija ostvarila napredak na putu ka EU, ali da se posao nastavlja i da je sada ključna implementacija usvojenih zakona i sprovođenje reformi, uključujući rebalans budžeta..."Što se tiče ekonomskih reformi, mislim da je ovde politika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.