Kako je tokom prethodnih šest meseci krišom distribuirana vakcina protiv jednog malvera

Izvor: Informacija.rs, 17.Avg.2020, 09:26

Kako je tokom prethodnih šest meseci krišom distribuirana ''vakcina'' protiv jednog malvera

U većini slučajeva, borba sa malverom je gubitnička igra. Dovoljno je da autori malvera naprave male izmene u svom kodu da bi brzo stekli prednost u borbi koju stručnjaci za malvere vode sa njima. Ovako je od kasnih osamdesetih godina prošlog veka, kada se na sceni prvi put pojavio neki malver, i po svemu sudeći tako će i ostati u doglednoj budućnosti. S vremena na vreme dolaze i dobre vesti od bezbednosnih istraživača ili institucija koje se bore protiv sajber-kriminala. To su obično vesti o hapšenju autora malvera, ili gašenju velikih bot mreža.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Facebook spaja Messenger s Instagramom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Avg.2020

Korisnici u SAD-u su primetili da im je unutar Instagramove mobilne aplikacije na iOS-u i Androidu ponuđena nadogradnja na novi ugrađeni sistem za razmenu direktnih poruka – koji nakon tog ažuriranja značajno menja izgled...Nakon ažuriranja, koje je potrebno ručno pokrenuti, chat u Instagramu...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.