Facebook spaja Messenger s Instagramom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Avg.2020, 12:01

Facebook spaja Messenger s Instagramom

Korisnici u SAD-u su primetili da im je unutar Instagramove mobilne aplikacije na iOS-u i Androidu ponuđena nadogradnja na novi ugrađeni sistem za razmenu direktnih poruka – koji nakon tog ažuriranja značajno menja izgled.

Nakon ažuriranja, koje je potrebno ručno pokrenuti, chat u Instagramu izgleda gotovo isto kao onaj u Messenger-u, a za njega se koristi i ista, Messenger-ova ikona. Aplikacija najavljuje i da će na ovaj način moći da se komunicira i sa kontaktima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << imaju samo Facebook nalog, te nemaju nužno otvoren nalog na Instagramu. Oni koji su ažurirali aplikaciju i pokušali da to učine za sada javljaju kako komuniciranje s jedne na drugu društvenu mrežu još nije moguće, pa je očito reč o funkcionalnosti koja će biti uključena naknadno.

Osim redizajna, Instagram je ovim dobio i opcije iz Messenger-a poznate od ranije: reakcije emotikonima na poruke, te odgovaranje na specifične poruke na način swipe to reply, što je moguće i u WhatsApp-u.

Facebook-ov dugoročni plan o spajanju svih svojih chat platformi u jednu, kako bi se moglo komunicirati između njih, očito je u novoj fazi sprovođenja. Jednom kada on bude finalizovan, očekuje se i da ceo taj sistem razmene poruka bude zaštićen end-to-end enkripcijom. Inicijalno je u planu bilo zacrtano da će se spajanje dogoditi tokom 2020. godine.

Ako će se držati zadatih termina, onda do kraja godine možemo očekivati da će se korisnici samo Facebook-a moći dopisivati s korisnicima samo Instagrama i obrnuto, a verovatno će nakon toga u ekosistem biti ubačeni i oni koji koriste WhatsApp (samostalno ili uz neku od ovih aplikacija). Rad na ovome već je započeo.

Izvor: bug.hr
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.