Instagram nije uklanjao obrisane fotografije sa svojih servera

Izvor: ItRešenja.com, 17.Avg.2020, 05:08

Instagram nije uklanjao obrisane fotografije sa svojih servera

Nezavisni istraživač bezbednosti aplikacija, Saugat Pokharel, nagrađen je sa 6.000 dolara za otkrivanje baga u Instagram-u zbog kojeg se obrisane fotografije i privatne poruke nisu zaista brisale sa servera. To je otkrio tako što je download-ovao svoje podatke sa ove društvene mreže, a među njima su se nalazile i fotografije i privatne poruke koje je davno pre toga obrisao sa svog profila.

Iz Instagram-a je stiglo pojašnjenje da je uobičajena procedura da kompanije određeni >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << vremenski period čuvaju obrisane podatke, pre nego što iz potpuno obrišu iz svoje mreže. Time štite korisnike da, ukoliko su podatke obrisali slučajno, mogu da ih vrate u pređašnje stanje. Oni su naveli da obrisane podatke čuvaju još 90 dana. Međutim, Pokharel je među svojim bekapovanim podacima pronašao i slike koje je sa Instagrama obrisao pre više od godinu dana. Ovo je prijavljeno kompaniji u oktobru prošle godine, kroz Instagram bug bounty program, a greška je ispravljena tokom ovog meseca.

Ispostavilo se da su obrisane fotografije bile dostupne samo kroz Instagram-ov „Download Your Information“ alat. Navedeno je da ova greška nije nikom naudila, a istraživač je nagrađen zbog otkrivanja i prijave greške kompaniji.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je tokom prethodnih šest meseci krišom distribuirana ''vakcina'' protiv jednog malvera

Izvor: Informacija.rs, 17.Avg.2020

U većini slučajeva, borba sa malverom je gubitnička igra. Dovoljno je da autori malvera naprave male izmene u svom kodu da bi brzo stekli prednost u borbi koju stručnjaci za malvere vode sa njima. Ovako je od kasnih osamdesetih godina prošlog veka, kada se na sceni prvi put pojavio neki malver,...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.