Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1 odsto

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1 odsto

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Ukrajine u trećem kvartalu ove godine smanjen je za 5,1 odsto u poređenju sa istim periodom lane, objavila je Državna služba za statistiku u Kijevu.

Prema operativnim podacima, u drugom tromesečju pad BDP je bio 4,7 odsto, a u prvom 1,1 odsto na godišnjem nivou, preneo je Interfaks.

U periodu juli-septembar, uzimajući u obzir sezonski faktor, BDP je smanjen 2,1 odsto u poređenju sa drugim tromesečjem ove godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

BDP Ukrajine je u poslednjem tromesečju prošle godine povećan 3,7 odsto, a pre toga je bio u padu pet uzastopnih kvartala. U celini, BDP Ukrajine za prošlu godinu bio je na nuli.

Vlasti zemlje u julu su pogoršali prognozu privrednog pada zemlje za ovu godinu sa pet odsto, na 6,5 odsto. Svetska banka, istovremeno, očekuje sniženje BDP Ukrajine od osam odsto.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina potonula 5,1 odsto

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2014

KIJEV, Realni bruto domaći proizvod Ukrajine u trećem kvartalu ove godine smanjen je za 5,1 odsto u poređenju sa istim periodom lani, objavila je Državna služba za statistiku. Prema operativnim podacima, u drugom tromjesečju pad BDP je bio 4,7 odsto, a u prvom 1,1 odsto na godišnjem nivou. U periodu...

Nastavak na Capital.ba...

Pad BDP Srbije u 3,7 odsto u trećem kvartalu 2014.

Izvor: Beta, 31.Okt.2014, 13:30

BEOGRAD, 31. oktobra 2014. (Beta) - Realni pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u trećem kvartalu 2014. iznosio je 3,7 odsto u poredjenju sa istim periodom prošle godine, objavio je u petak Republički zavod sa statistiku (RZS)...Kako se navodi u saopstenju, to je fleš procena kvartalnog BDP-a...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.