Izvor: Tech-Lifestyle.com, 13.Feb.2024, 13:04

Elektrificirana trenerka za vežbanje stimuliše vaše mišiće za brže napredovanje!

EMS trening odela stimulišu mišiće elektricitetom kako bi se povećao nivo napetosti i otpora tokom intenzivnih 20-ominutnih vežbi. Bar tako tvrde. Katalyst je prvi uređaj za električnu stimulaciju mišića (EMS) koji je odobren od strane FDA za kućnu upotrebu, a budući da su trening sesije uglavnom fokusirane na vežbe sa sopstvenom težinom, nisu potrebni dodatni rekviziti.
Katalyst_Suit Ova tehnika omogućava bolje i brže kontrakcije mišića. Podizanje tegova aktivira oko 50% mišića, dok EMS može aktivirati do 90%. Može vam omogućiti brži rast mišića u kraćem vremenskom periodu, kao i pomoći oporavku aktiviranjem nervnih završetaka oko mišića.
Ući u odelo je vežba sama po sebi. Morate se namučiti da biste obukli vrlo tesnu majicu i helanke, napravljene od poliamida (kao najlon) za bolju električnu provodljivost. To je baza. Zatim, nakon što se 26 električnih jastučića Katalyst-a poprskaju vodom, odela su spremna za nošenje, sa 15 kopči kako bi bila stegnuta do te mere da vas pritiska. Na kraju, impulsni paket – baterija koja napaja elektroimpulse – se stavlja u futrolu za butinu, elektrode se povezuju putem dve magnetne stezaljke i vreme je da počnete. Sve ste kopčali i spojili.
Katalyst_Suit Kontrola odela i prateći treninzi obezbeđeni su putem Katalyst aplikacije. U početku podešavanje odgovarajuće električne jačine može biti kontraintuitivno iskustvo; teško je ubediti mozak da kaže „Da, dozvolimo da se šokiramo više“ i da vam dozvoli da dodirnete dugme za povećanje napona. Cilj je da bude dovoljno velikog napona da mišići involontarno kontraktuju, a da se opuste kada puls prestane. Pulsevi traju četiri sekunde, a zatim sledi četiri sekunde odmora.
Katalyst preporučuje da se trening snage i moći ograniče na tri puta nedeljno, uz nastavak uobičajenog treninga sa tegovima. Sa ogromnim otporom, jednostavni složeni pokreti rezultiraju obilnim znojenjem.
Katalyst_Suit

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.