Dve nedelje od ubistva crnog tinejdžera koje je probudilo rasnu mržnju u Americi

Izvor: Blic, 24.Avg.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve nedelje od ubistva crnog tinejdžera koje je probudilo rasnu mržnju u Americi

Pretežno mladi raznoliki okupljeni građani obeležili su sinoć u Fergusonu, u američkoj državi Misuri, dve nedelje od kako je policajac ubio nenaoružanog crnog tinejdžera.

Demonstracije su bile mirne i to je četvrta relativno mirna noć u tom predgradju Sent Luisa, od kada je 9. avgusta Majkla Brauna (18) ubio policajac Daren Vilson, mada je, nešto pre ponoći, policija odgovorila na glasnu muziku male grupice ispred restorana "Mekdonalds" i privela troje ljudi, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija Rojters.

Okupljeni su se povukli kada ih je policije pozvala preko megafona da se razidju, pošto je policija na desetine uhasila minulih noći kada je bilo sukoba policije i demonstranata, što je "podiglo prašinu" u javnosti zbog opterećenih rasnih odnosa u SAD-u.

Sahrana ubijenog Brauna biće održana sutra i po svoj prilici će izazvati nova okupljanja "nezadovoljnika" koji zahtevaju da se policajac belac koji je ubio crnog tinejdžera, suoči sa pravdom, dodaje AFP.

Svi su izgledi da se protesti neće proširiti na druge delove SAD-a, mada je održan miting u Njujorku i "Festival s pozivom na mir" tokom vikenda u obližnjem Sent Luisu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dva nedelje od ubistva crnog tinejdžera

Izvor: Akter, 24.Avg.2014

Pretežno mladi raznoliki okupljeni građani obeležili su sinoć u Fergusonu, u američkoj državi Misuri, dve nedelje od kako je policajac ubio nenaoružanog crnog tinejdžera..Demonstracije su bile mirne i to je četvrta relativno mirna noć u tom predgrađu Sent Luisa, od kada je 9. avgusta Majkla...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.