Vladika Atanasije posetio haške zatvorenike

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2017, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Atanasije posetio haške zatvorenike

Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić) posetio je u Haškom tribunalu petoricu Srba kojima se sudi za ratne zločine. UMIROVLjENI vladika zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić) posetio je u Haškom tribunalu petoricu Srba kojima se sudi za ratne zločine. Episkop je zajedno sa njima i lokalnim parohom Vojislavom Bilbijom u pritvorskoj jedinici prelomio slavski kolač povodom praznika - Začeća Svetog Jovana Preteče. PROČITAJTE JOŠ: Jevtić: >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbi na Kosovu nisu i ne smeju biti zaboravljeni Tokom svog boravka u Holandiji episkop Atanasije je, sa blagoslovom lokalnog vladike zapadnoevropskog Luke, služio liturgije u parohijima u Amsterdamu i Roterdamu, kao i redovni godišnji pomen na groblju Gerderen kod Apeldorna, gde je sahranjeno 29 srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomen srpskim vojnicima na groblju Krasthof: Nisu žalili život za slobodu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2017, 03:01

Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije (Jevtić) služio je prošlog vikenda zajedno sa protojerejem-stavroforom Vojislavom Bilbijom i jerejem Jovanom Bilbijom pomen srpskim vojnicima koji su posle završetka Prvog svetskog rata, u iščekivanju povratka za Srbiju, preminuli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.