Umesto Olge Kavran, novi Bramercov portparol Frederik Svinen

Izvor: Glas javnosti, 24.Jun.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Olge Kavran, novi Bramercov portparol Frederik Svinen

HAG - Portparolka glavnog tužioca Haškog tribunala Olga Kavran izjavila je danas da krajem juna odlazi sa te dužnosti i ide u sud za zločine počinjene u Libanu.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Hagu, Kavranova je kazala da će od 1. jula preuzeti dužnost šefa odeljenja za odnose s javnošću suda koji se bavi ubistvom libanskog premijera Rafika Haririja i drugim zlodelima počinjenim u Libanu. Sedište tog suda je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Hagu, ali će Kavranova, kako je rekla, novi posao raditi u Bejrutu.

Dužnost portparola glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca preuzeće njegov savetnik Frederik Svinen, naznačila je Kavranova. Olga Kavran je portparolka tadašnje glavne tužiteljke Karle del Ponte postala krajem 2006. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.