Tribunal prevremeno oslobodio Šljivančanina

Izvor: TvojPortal.com, 07.Jul.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal prevremeno oslobodio Šljivančanina

Vesti online/ Tribunal u Hagu u četvrtak je odlučio da bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina pusti na prevremenu slobodu. Šljivančanin je izdržao dve trećine kazne od 10 godina zatvora na koju je osuđen zbog zločina nad Hrvatima u Vukovaru 1991. godine.


Šljivančanin, jedan od komandanata JNA u bici za Vukovar, uhapšen je u Beogradu 13. juna 2003. godine, a u Haški tribunal je izručen 1. jula te godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />Haški tribunal optužio ga je 7. novembra 1995, zajedno sa Miletom Mrkšićem i Miroslavom Radićem (Vukovarska trojka), kao i sa tadašnjim gradonačelnikom Vukovara Slavkom Dokmanovićem, za masovno ubistvo na farmi Ovčara.
U septembru 2007. godine sudsko veće Haškog tribunala nepravnosnažno je osudilo Šljivančanina na pet godina zatvora za pomaganje i podržavanje mučenja hrvatskih zarobljenika na Ovčari, 20. novembra 1991, a oslobodilo krivice za ubistvo.
opsirnije o ovoj vesti ovde

presudasudhaski tribunaltribunalsljivancaninoslobodio

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.