Šokantna tvrdnja! Srbi znali da Hrvatska sprema Oluju!

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantna tvrdnja! "Srbi znali da Hrvatska sprema Oluju!"

Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, kojeg je u aprilu 2011. Haški tribunal prvo osudio na 18 godina zatvora zbog zločina nad srpskim stanovništvom u "Oluji" a zatim 2012. oslobodio, ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se priprema operacija "Oluja".

On u intervjuu za "Večernji list" tvrdi da mu je komandant Srpske vojske Krajine general Mile Mrkšić tokom njihovog boravka u pritvorskoj jedinici >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Hagu kazao da je "srpska strana znala da Hrvatska priprema Oluju".

FOTO: Youtube/Printscreen

"To sam saznao tokom razgovora sa generalom Mrkšićem u Hagu. Oni su tačno predvideli pravce delovanja Hrvatske vojske, a jedino što nisu predvideli bio je taj pravac (spuštanja snaga hrvatske Specijalne policije) sa Velebita", tvrdi Markač.

"Zločin koji je meren različito"! Vučić upozorava: Nikome ne pretimo, ali...

Na pitanje da li hrvatske trupe u Kninu očekivale jači otpor, Markač je kazao da su "teoretski to svi očekivali", ali da "nisu verovali da će srpska vojska tako brzo i neorganizovano napustiti kninsko područje".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Markač: Srbi znali za Oluju, Mrkšić mi rekao u Hagu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2017

ZAGREB - Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, kojeg je u aprilu 2011. Haški tribunal prvo osudio na 18 godina zatvora zbog zločina nad srpskim stanovništvom u "Oluji" a zatim 2012. oslobodio, ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se priprema operacija "Oluja"...On u intervjuu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.