Šest godina od odlaska Šešelja u Hag

Izvor: RTS, 14.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina od odlaska Šešelja u Hag

Povodom šestogodišnjice odlaska Vojislava Šešelja u Hag, radikali ocenili da je optužnica protiv njega sramna i da su mu ukinuta sva ljudska i procesna prava. Na skupu u centru "Sava" pročitano i Šešeljevo pismo.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da je lider te stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojislav Šešelj ideolog srpskog nacionalizma i da će pobediti ideja velike Srbije.

"Slavimo šest godina tamnovanja Vojislava Šešelja i šest godina divovske borbe da se unište neprijatelji srpskog naroda", rekao je Todorović na skupu posvećenom šestogodišnjici odlaska Šešelja u Tribunal u Hagu.

Todorović je kazao da je Šešelj od prvog dana pokazao da je optužnica Tribunala lažna i satkana na želji da se uništi srpski narod i svako ko ga brani, a posebno Šešelj - ideolog srpskog nacionalizma.

"Branićemo ideju velike Srbije, branićemo Šešelja i SRS", poručio je Todorović i dodao da će ta stranka na sledećim parlamentarnim izborima biti ponovo najjača.

Na skupu je pročitano i Šešeljevo pismo, u kojem on poručuje da Srbija ne treba da ulazi u evropske integracije, već da se osloni samo na zemlje koje su joj prijateljske, a posebno na Rusiju.

Prema Šešeljevim rečima, samo uz podršku Rusije, Srbija može sačuvati Kosovo i Vojvodinu, i svoj suverenitet i integritet.

Šešelj je naveo da su neki pokušali puč u SRS-u, ocenivši da su to zajedno uradile strane obaveštajne službe i domaći tajkuni.

On je poručio da će nastaviti borbu u Haškom tribunalu i da će se boriti do kraja, istakavši da su mu duh i vera jači nego ikada.

Na skupu su radikali naglasili da je Šešelj 2.209 dana u Hagu, da je optužnica protiv njega sramna i da su mu ukinuta sva ljudska i procesna prava.

Prema rečima učesnika, Šešelj je u Hagu razbio tu lažnu optužnicu u potpunosti i nastaviće svoju borbu za odbranu srpskog naroda i po cenu života.

Radikali su za ovaj skup napravili od kartona figuru haškog optuženika Ratka Mladića u prirodnoj veličini, a kada su govornici pominjali imena pokojnog premijera Zorana Đinđića i bivšeg zamenika SRS Tomislava Tikolića, okupljeni u sali centra "Sava" su glasno negodovali i zviždali.

Skup je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", a nošeni su transparenti sa natpisima "Sloboda Šešelju", "Srpski junak", "Stop haškoj tiraniji"... a prisustvovala je i Šešeljeva supruga Jadranka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica predaje Šešelja

Izvor: B92, 14.Mar.2009

Beograd -- Srpska radikalna stranka obeležila je šestu godišnjicu dobrovoljne predaje Vojislava Šešelja Haškom tribunalu...Na skupu u Centru "Sava", pročitano je Šešeljevo pismo u kome je poručio da se Srbija mora okrenuti istoku, ali i još jednom optužio osnivače Srpske napredne stranke...

Nastavak na B92...

Radikali obeležili šest godina Šešelja u Hagu

Izvor: Mondo, 14.Mar.2009

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je u subotu da je lider te stranke Vojislav Šešelj ideolog srpskog nacionalizma i da će pobediti ideja velike Srbije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.