Šešelj odveden u izolaciju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj odveden u izolaciju?

BEOGRAD - Predstavnici Srpske radikalne stranke saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare da je lider te stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj "odveden u izolaciju".

Oni su saopštili, kako su rekli, "neproverenu" informaciju da je Šešelj posle jučerašnjeg pojavljivanja u sudnici "odveden u izolaciju", ne želeći da saopšte odakle im ta informacija.

Šešelj je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva dana zatražio od sudskog veća Haškog tribunala da mu se omogući da pred lokalne izbore u opštini Odžaci, koji su zakazani za 24. januar, iz Haga održi telefonsku konferenciju za novinare u Beogradu.

Šešelj je, u nastavku suđenja koje je bilo prekinuto u februaru prošle godine, zbog sumnje Tužilaštva da su neki svedoci zastrašivani, rekao da mu je od kada se nalazi u pritvoru često onemogućavan kontakt sa spoljašnjim svetom.

Sudija Žan Klod Antoneti je zatražio da se Tužilaštvo i Sekretarijat suda do petka napismeno izjasne o ovom Šešeljevom predlogu.

Sekretarijat Haškog tribunala doneo je odluku o zahtevu Vojislava Šešelja da mu bude dopušteno obraćanje javnosti pred lokalne izbore u Odžacima, ali kako je za Radio Slobodna Evropa ranije danas izjavila portparol Tribunala Nerma Jelačić, odluka u ovom trenutku ne može biti saopštena, jer je reč o privatnoj korespondenciji sekretarijata i optuženog Šešelja.

Funkcioner SRS Aleksandar Martinović izjavio je večeras Tanjugu da je Haški tribunal odbio zahtev lidera radikala Vojislava Šešelja da se obrati novinarima na telefonskoj konferenciji za novinare.

Posle gotovo sedam godina tokom kojih je strankom rukovodio iz Haga, iz telefonske govornice pritvora u Ševeningenu, zbog čega je povremeno trpeo i sankcije suda, Vojislav Šešelj zatražio je od Tribunala da mu omogući i zvaničan povratak u politički život u Srbiji.

Ukoliko se to dogodi, analitičari veruju da će Šešelj teško povratiti pozicije koje su on i radikali imali pre njegovog odlaska u Hag, ocenjuje Radio Slobodna Evropa.

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je večeras da je njen predsednik Vojislav Šešelj držan u izolaciji jer je odbio da namaže ruke nepoznatom hemikalijom na šta su ga, kako se navodi, primoravali zatvorski stražari.

Šešelj odbio da namaže ruke

Šešelj je odbio da namaže ruke uz obrazloženje da je već vakcinisan protiv novog virusa, da ne zna o kakvoj hemikaliji je reč, a da mu već dve godine sistematski truju jetru, saopštila je SRS.

Stranka ističe da je Šešelj odveden u izolaciju u sredu uveče i držan tako do četvrtka u 13 sati.

Tokom izolacije, Šešelj je bio neprekidno zaključan u ćeliji, i nije mu dozvoljeno da se javi porodici niti da ide u šetnju, kaže u saopštenju SRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hagu ne znaju da li je Šešelj u izolaciji

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2010

Predstavnica za štampu Haškog tribunala Nerma Jelačić nije mogla da potvrdi da li je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odveden u izolaciju od poslednjeg pojavljivanja pred sudijama Haškog suda, što su obelodanili predstavnici te stranke u Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...

Šešelj odveden u izolaciju

Izvor: Danas, 14.Jan.2010

Predstavnici Srpske radikalne stranke saopštili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je lider te stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj „odveden u izolaciju“. Oni su saopštili „neproverenu“ informaciju da je Šešelj posle prekjučerašnjeg pojavljivanja u sudnici „odveden...

Nastavak na Danas...

Hag ne može da potvrdi da je Šešelj u izolaciji

Izvor: Kurir, 14.Jan.2010

HAG, 14. januara (Tanjug) - Predstavnica za štampu Haškog tribunala Nerma Jelačić nije danas mogla da potvrdi da li je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odveden u izolaciju od poslednjeg pojavljivanja pred sudijama Haškog suda, što su obelodanili predstavnici te stranke u Beogradu....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.