SRS očekuje oslobađajuću presudu Šešelju

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS očekuje oslobađajuću presudu Šešelju

Haški tribunal bi trebalo u septembru da donese oslobađajuću presudu lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, smatra šef pravnog tima za odbranu predsednika SRS-a Zoran Krasić.

Šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Zoran Krasić, očekuje da će u Haškom tribunalu u septembru biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doneta oslobađajuća presuda lideru SRS.

"Sudije Haškog tribunala su obećale da će u septembru razmatrati da li je tužilaštvo uspelo da dokaže navode iz optužnice protiv Šešelja", podsetio je Krasić na konferenciji za novinare.

Krasić je rekao da će do 16. avgusta sudije i tužioci u Haškom tribunalu biti na godišnjem odmoru, i podseto da je nedavno Tužilaštvo tražilo da budu saslušana još dva svedoka zbog okolnosti koje su u vezi sa izvodima iz dnevnika još jednog haškog optuženika Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske.

Zoran Krasić je ocenio da je Šešelj kolateralna žrtva "evrofanatizma" u zemlji, a da ono što Šešelj doživljava u Hagu poslednjih sedam godina, Srbija doživljava danas od Međunarodnog suda pravde.

Neće biti ničeg od evrointegracija i puta Srbije u Evropsku uniju, "jer su tamo dželati Srba", kazao je Krasić, visoki funkcioner SRS.

Po Krasiću, postoji koalicija političkih interesa Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, NATO, EU i "evrofanatika" u zemlji, kojima smetaju SRS i Šešelj zato zato što su protivnici takve neprijateljske politike prema Srbiji.

Krasić je naveo da Haški tribunal sprovodi diskriminaciju i dvostruke standarde i da se optužba za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu koristi u Haškom tribunalu protiv Srba, koji su žrtve takvog poduhvata koji je sprovođen od 1990. do 1995. i u kome su učestvovali Hrvatska, Ujedinjene nacije, NATO i SAD.

Šešeljeva knjiga "Policijski dosije" dokazuje da je vođa SRS bio protivnik svih režima u Srbiji i da nije mogao učestvovati u udruženom zločinačkom poduhvatu, rekao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnih prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Vojislav Šešelj je 21. januara 2009. godine, dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet, po nalogu pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. Predsednik SRS je 4. februara 2010. drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi, podataka o 11 zaštićenih svedoka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krasić: Oslobađanje Šešelja u septembru

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2010

Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, rekao je u nedelju u Zemunu kako očekuje da će u Haškom tribunalu u septembru biti doneta oslobađajuća presuda lideru SRS...Sudije Haškog tribunala su obećale da će u septembru razmatrati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Krasić: Šešelj slobodan u septembru

Izvor: B92, 08.Avg.2010

Beograd -- Funkcioner SRS Zoran Krasić izjavio da očekuje da će Tribunal u septembru osloboditi optužbi Vojislava Seselja, koji je "kolateralna šteta evrofanatizma"... Krasić je rekao da će po završetku letnje pauze, Tribunal razmatrati da li je tužilaštvo uspelo da dokaže nešto u predmetu...

Nastavak na B92...

Krasić očekuje oslobađajuću presudu u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2010

BEOGRAD -..Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, kazao je danas u Zemunu kako očekuje da će u Haškom tribunalu u septembru biti doneta oslobađajuća presuda lideru SRS...Sudije Haškog tribunala su obećale da će u septembru razmatrati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.