SRS: Pojačan haški pritisak, cilj - eliminacija Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Pojačan haški pritisak, cilj - eliminacija Šešelja

BEOGRAD - Član pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je danas da posle posete glavnog tužioca Haškoj suda Serža Bramerca Beogradu nadležni državni organi u Srbiji vrše pritisak na svedoke odbrane i institucije koje su u timu za odbranu Šešelja bile dužne da dostavljaju podatke.

Srpska radikalna stranka je dobila informacije da pojedine državne institucije doživljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neprijatnosti jer su Nacionalni savet za saradnju sa Tribunalom i tužilaštvo i sud za ratne zločine prosto ljuti na ostale državne organe, naveo je Krasić na konferenciji za novinare.

On je rekao da Haški sud nije formiran zbog istine i da u njemu ima malo pravde, nego da je osnovan da bi se sudilo Srbima i da postoji da bi Šešelj bio eliminisan iz političkog života, jer prljavi posao rasturanja Srbije nije okončan.

Krasić je istakao da Šešelj nepremostiva prepreka za to, pa se čini sve da se lider radikala ne vrati u Srbiju.

On je rekao da je Tužilaštvo više od 700 registratora dostavilo kao potencijalno oslobađajući materijal Šešelju i da je, pored oslobađajućeg materijala u toj količini nalazilo i - uputstvo za upotrebu pegle.

On je ponovio da je onemogućena komunikacija između Šešelja i njegovog pravnog tima i da je tokom suđenja lideru SRS mnogo svedoka u postupku koji su u svom svedočenju negirali ono što su prethodno u pisanoj formi, kao izjavu dostavili Tužilaštvu Tribunala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Strahovit pritisak na Šešeljeve svedoke odbrane

Izvor: Kurir, 23.Nov.2008

BEOGRAD, 23. novembra 2008. (Beta) - Srpska radikalne stranka ocenila je danas da suđenje njenom lideru Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom nije pravično zbog neblagovremenog dostavljanje spisa koji se koriste u predmetu, kao i zbog stalne promene rasporeda pozivanja svedoka. Na konferenciji...

Nastavak na Kurir...

Pritisak na Šešeljeve svedoke

Izvor: Kurir, 24.Nov.2008, 09:37

BEOGRAD - Srpska radikalne stranka ocenila je juče da suđenje njenom lideru Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom nije pravično zbog neblagovremenog dostavljanje spisa koji se koriste u predmetu, kao i zbog stalne promene rasporeda pozivanja svedoka. Šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.