Pusić: O krivici generala mogao je odlučiti samo sud, a ne tužilaštvo

Izvor: Press, 04.Jan.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: O krivici generala mogao je odlučiti samo sud, a ne tužilaštvo

Reagujući na izjavu glavnog tužioca haškog tribunala Serža Bramerca, koji je beogradskim medijima rekao da je bilo dovoljno dokaza da haški sud osudi dvojicu hrvatskih generala, Pusić je kazala da tužilaštvo uvek smatra i tvrdi da je kriv onaj koga optužuje.
Tužilašstvo, međutim, nije kompetentno i da donese tu odluku, već je to isključivo na sudu, rekla je ona.
Pusić je podsetila je da Bramerc u svom izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << napisao da Hrvatska u potpunosti sarađuje s Hagom.
"Na osnovu potpune saradnje Hrvatske s tužilaštvom, nadležni sud je doneo presudu, kojom se konstatuje da u konkretnom slučaju penzionisani generali Gotovina i Markač, nisu krivi za ratne zločine", rekla je Pusićeva novinarima na prijemu Srpskog narodnog vijeća.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Pusićeva o izjavi Bramerca

Izvor: B92, 04.Jan.2013

Zagreb -- Odluku o krivici optuženih hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača mogao je doneti samo haški sud, a ne tužilaštvo, izjavila Vesna Pusić...Reagujući na izjavu glavnog tužioca haškog tribunala Serža Bramerca, koji je beogradskim medijima rekao da je bilo dovoljno dokaza...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.