Odloženo suđenje Šešelju za nepoštovanje suda

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Šešelju za nepoštovanje suda

Zbog problema u aviosaobraćaju odloženo suđenje lideru SRS Vojislavu Šešelju za nepoštovanje suda, koje je bilo najavljeno za utorak, saopštio Haški tribunal.

Suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda, koje je trebalo da počne sutra, odloženo je zbog nemogućnosti tužioca prijatelja suda da se pojavi na suđenju zbog problema u aviosaobraćaju izazvanih oblakom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pepela iz vulkana na Islandu, saopšteno je iz Haškog tribunala.

Tužilac prijatelj suda Brus Mekfarlejn, koji se nalazi u Severnoj Americi, zatražio je od suda odlaganje postupka zbog zatvaranja vazdušnog prostora iznad severne Evrope.

Prvo pojavljivanje Šešelja bilo je zakazano za sutra, a izmenjeni datum i vreme suđenja biće naknadno saopšteni, navodi se u saopštenju iz Haga.

Ovo je drugi put da se Šešelju sudi za nepoštovanje suda.

U prethodnom postupku, 21. januara 2009. godine Šešelj je optužen za obelodanjivanje, u jednoj od svojih knjiga, poverljivih informacija o trojici zaštićenih svedoka i 24. jula je osuđen na 15 meseci zatvora.

Lider radikala je na tu presudu uložio žalbu, a šef pravnog tima za Šešeljevu odbranu Zoran Krasić izrazio je juče očekivanje da bi Žalbeno veće Tribunala do kraja maja moglo doneti odluku o toj žalbi.

Nova optužnica protiv Šešelja zbog nepoštovanja suda, podignuta 4. februara, tereti ga da je, u svojoj knjizi, otkrio imena, zanimanja i mesta boravka 11 zaštićenih svedoka, čime je prekršio pravila Tribunala, navedeno je u saopštenju tog suda.

Šešelju se, odvojeno, u Hagu sudi za ratne zločine počinjene od 1991. do 1993. godine u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Vojvodini.

Lider SRS se 24. februara 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.