ODBIJENA MOLBA KRAJIŠNIKA ZA OSLOBAĐANJE

Izvor: Kurir, 14.Jul.2011, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBIJENA MOLBA KRAJIŠNIKA ZA OSLOBAĐANJE

HAG - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson odbio je molbu haškog osuđenika Momčila Krajišnika za privremeno puštanje na slobodu, pošto je odslužio polovinu od 20 godina zatvorske kazne na koju je osuđen, saopštio je u sredu Tribunal.

Krajišnikova molba je odbijena, jer je, prema oceni predsednika Tribunala, do sada pokazao veoma ograničene dokaze da ga je kazna rehabilitovala, kao i zbog težine zločina zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kojih je osuđen.

Tribunal je konstatovao da je činjenica da je Krajišnik je tek nedavno oslužio polovinu kazne, takođe, značajan faktor protiv njegovog zahteva.

Robinson je ponovio da je praksa Tribunala da razmotri prihvatljivost zahteva osuđenog za prevremeno puštanje na slobodu samo pošto je odslužio dve trećine kazne.

U saopštenju se podseća da je Krajišnik, jedan od najviših ratnih članova rukovodstva bosanskih Srba, prebačen 7. septembra 2009. Ujedinjeno Kraljevstvo na odsluženje 20-godišnje kazne za zločine počinjene nad nesrpskim civilima tokom sukoba u Bosni i Hercegovini.

Bivši predsednik Skupštine Republike Srpske će sledeći zahtev za pomilovanje moći da uputi u avgustu 2013. godine, kada bude odslužio dve trećine kazne, navedeno je u saopštenju predstavnika Sekretarijata Haškog tribunala, Martina Petrova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.