Neću se dobrovoljno vratiti u Hag

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću se dobrovoljno vratiti u Hag"

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.

Vojislav Šešešlj: Ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

"To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

 

Prema njegovim rečima, ukoliko do toga dođe, radikali neće izazivati krvoproliće već će nenasilno protestovati.

 

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je naveo da ima dve matastaze na jetri koje, po njegovim saznanjima, mogu da budu operisane. "Znate li kako zovem te dve metastaze - Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić", kazao je predsednik SRS.

 

Šešelj je najavio intenzivne aktivnosti SRS kako bi sa vlasti skinuo, kako je rekao, "izdajnički režim Vučića i Nikolića, koji Srbiju vode u propast".

 

Predsednik SRS je kazao da su vrata stranke otvorena svima koji "nisu otimali mandate radikalima bez obzira na to u kojoj su partiji".

 

Komentarišući reakciju Vučića na izjavu albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova, datu na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom u Beogradu, Šešelj je rekao da je Vučiću "bilo lako da galami na jadnika iz neke male zemlje".

 

"Što nije tako reagovao kada su istu stvar govorili neki iz velikih zemalja", rekao je Šešelj.

 

Prema njegovim rečima, ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić. "Vučić i Nikolić su za mesec dana izdali više nego što bi to Tadić uspeo za deset godina. Oni su u većoj meri spremni da izdaju jer su bili na suprotnoj strani", rekao je predsednik SRS.

 

Haški tribunal odobrio je prošle sedmice privremeno oslobađanje Šešelja iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi mogao da nastavi lečenje u Beogradu. Šešelj je juče oko 13.00 doputovao u Beograd. 
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Neću se dobrovoljno vratiti u Hag

Izvor: RTS, 13.Nov.2014

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, "morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić". Radovao sam se ubistvu Đinđića, rekao Šešelj...Lider...

Nastavak na RTS...

Šešelj: Neću se dobrovoljno vratiti u Hag

Izvor: Mondo, 13.Nov.2014

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse Vučić i Nikolić...Foto: Beta/Milan Obradović.."Za tako nešto moraće da me uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav...

Nastavak na Mondo...

Šešelj: Neću se dobrovoljno vratiti u Haški tribunal

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2014

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno,..morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić..."To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šešelj: Ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS

Izvor: Beta Video, 13.Nov.2014

BEOGRAD - Prema rečima predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić.(CH5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.