Šešelj: Imam dve metastaze na jetri - Nikolića i Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Imam dve metastaze na jetri - Nikolića i Vučića

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.

"To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

"To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

Prema njegovim rečima, ukoliko do toga dođe, radikali neće izazivati krvoproliće već će nenasilno protestovati.

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je naveo da ima dve metastaze na jetri koje, po njegovim saznanjima, mogu da budu operisane.

"Znate li kako zovem te dve metastaze - Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić", kazao je predsednik SRS.

Šešelj je najavio intenzivne aktivnosti SRS kako bi sa vlasti skinuo, kako je rekao, "izdajnički režim Vučića i Nikolića, režim bez časti i morala, režim koji Srbiju vodi u propast".

Predsednik SRS je kazao da su vrata stranke otvorena svima koji "nisu otimali mandate radikalima bez obzira na to u kojoj su partiji".

Šešelj je istakao da je poziv upućen pravim patriotama i da mu treba malo vremena da sagleda celu situaciju i vidi ko od redova patriotske opozicije nije pod uticajem Vučića.

Kako je najavio detaljnije će o tome govoriti na mitingu u subotu, 15. novembra u 12 sati na Trgu Republike u Beogradu.

Komentarišući reakciju Vučića na izjavu albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova, datu na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom u Beogradu, Šešelj je rekao da je Vučiću "bilo lako da galami na jadnika iz neke male zemlje".

"Što nije tako reagovao kada su istu stvar govorili neki iz velikih zemalja", rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić.

"Vučić i Nikolić su za mesec dana izdali više nego što bi to Tadić uspeo za deset godina. Oni su u većoj meri spremni da izdaju jer su bili na suprotnoj strani", rekao je predsednik SRS.

Komentarišući izjavu ministra Aleksandra Vulina da su Amerikanci rešili da destabilizuju Srbiju, Šešelj je ocenio da destabilizacija Vlade ne znači destabilizaciju države i da zapravo aktuelna vlast destabilizuje zemlju.

"Vučić je poturio ovog generalnog sekretara JUL-a (Aleksandra Vulina da to iznese", kazao je Šešelj i dodao da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić za Amerikance i Zapad potrošna roba i da sada treba videti kime će iz zameniti.

Šešelj je istakao da Nikolić ne sme da ostane na čelu države, pošto je dobio diplomu bez dana fakulteta.

"Pa on ne zna ni gde je taj fakultet, nije pored njega ni prošao", kazao je Šešelj.

Pominjući navode o tome da je on u Srbiju došao da se sveti nekadašnjim saradnicima Vučiću i Nikoliću, Šešelj je naveo da se to direktno odnosilo na garancije za njegovo puštanje iz Haškog tribunala, ali da sada nema osvete ni osvetoljubivosti.

"Žao mi je što su mi bili prvi saradnici i uzdanice", kazao je lider Srpske radikalne stranke.

On je napomenuo da je ponosan na to što se radovao zbog smrti ubijenog premijera Zorana Đinđića i da je on bio tamna prošlost srpskog naroda.

"Radovao sam se zbog smrti Đinđića i ponosan sam na to radovanje, jer se Srbija oslobodila izdajnika i mafijaša", kazao je Šešelj.

Lider radikala je istakao da će cilj njegove stranke biti da se Srbija odalji od Evropske unije i NATO pakta, a približi Rusiji.

"Ekonomski spas Srbije leži u uvozničkokm lobiju i carinskoj kontroli. Domaća proizvodnja je trenutno bez zaštite, uvozi ko šta hoće", kazao je Šešelj.

On je istakao da medijska situacija u Srbiji nije bila gora u poslednjih 25 godina i da je vlast autokratska.

"U vreme Miloševića centralni mediji su bili pod jakom kontrolom, ali ste bar na lokalnim medijima mogli da pričate", kazao je Šešelj.

Haški tribunal odobrio je prošle sedmice privremeno oslobađanje Šešelja iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi mogao da nastavi lečenje u Beogradu. Šešelj je juče oko 13.00 doputovao u Beograd.

Šešelj je bio u pritvoru Tribunala od 24. februara 2003. kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je protiv njega obelodanjena optužnica za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Nakon suđenja koje je počelo u jesen 2007, presuda je trebalo da bude izrečena 30. oktobra 2013, ali je to odloženo nakon što je Tribunal usvojio Šešeljev zahtev za izuzeće sudije Frederika Harhofa zbog pristrasnosti.

Od tada traje upoznavanje novog sudije Madaje Nijanga sa predmetom, a predsednik Tribunala Teodor Meron najavio je da će to potrajati do sredine 2015. godine nakon čega će početi većanje sudija o presudi Šešelju.

1991. godine odbio ponudu Amerikanaca da ga postave za lidera opozicije

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da mu nije poznato, ali da je moguće da Amerikanci pripremaju "političku egzekuciju" premijera Aleksandra Vučića, ali da on s tim nema nikakve veze.

On je na pres konferenciji negirao da je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala da bi SAD preko njega destabilizovale Vladu Srbije.

Šešelj je rekao da premijer preko svog ministra Aleksandra Vulina plasira da mu "Amerikanci rade o glavi" time što su njega pustili iz Haga.

Prema njegovim rečima, svi oni koje su upravo Amerikanci doveli na vlast, "sada kukaju", za razliku od njega koji je, kako je naveo, 1991. godine, odbio ponudu Amerikanaca da ga postave za lidera opozicije.

"Sada nastavljam tamo gde sam stao 2003. godine", zaključio je.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je juče da Haški tribunal kontrolišu SAD, koje su pustile Šešelja iz pritvora i sad kroz njegova usta govore da će rušiti srpsku vladu, te poručio premijeru da je možda vreme da preispita prioritete spoljne politike.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Neću se dobrovoljno vratiti u Hag

Izvor: 24sata, 13.Nov.2014

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić...- To bi bio paradoks, da me isporuče oni...

Nastavak na 24sata...

Šešelj: U Hag se dobrovoljno ne vraćam, neka me uhapse Nikolić i Vučić

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2014

13.11.2014. -..Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, "morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić"...Lider radikala je, dan poslije povratka iz...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.