Lukić može da služi kaznu u poljskom zatvoru

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić može da služi kaznu u poljskom zatvoru

Sud u Poljskoj odlučio je danas da dozvoli da penzionisani general srpske policije Sreten Lukić, koga je Haški tribunal osudio za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, kaznu od 20 godina zatvora služi u poljskom zatvoru.
Sud u Varšavi je, takođe, zatražio više informacija o zdravstvenom stanju drugog haškog optuženika iz Srbije, Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Lazarevića, koji je osuđen na 14 godina zatvora.

Haški tribunal zatražio je od Poljske da i Lazarević služi kaznu u toj zemlji, preneo je AFP.

Poljski ministar pravde trebalo bi da donese konačnu odluku da li će Lukić (59) služiti kaznu na teritoriji Poljske.

Lukić je najpre, u februaru 2009, osuđen na 22 godine zatvora, ali je kazna, na osnovu žalbe, u januaru smanjena na 20 godina.

Ako odluka suda bude prihvaćena, Lukić će biti drugi srpski haški optuženik koji služi kaznu u Poljskoj.

Bivši general vojske Republike Srpske, Radislav Krstić, stigao je u Poljsku u martu, na odsluženje ostatka kazne od 35 godina zatvora, na koju je osuđen zbog učestvovanja u masakru u Srebrenici 1995. godine.

Poljska je jedna od 17 zemalja koje su se obavezale da će primiti one koje je Haški sud osudio za ratne zločine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.