Izvor: Southeast European Times, 21.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić izjavio da Srbija ne zna gde se nalaze begunci Mladić, Karadžić i Hadžić

21/07/2008

BEOGRAD, Srbija -- Nijedan zvaničnik u Srbiji ne zna gde se kriju preostali haški optuženici za ratne zločine koji su u bekstvu, saopštio je predsednik Nacionalnog saveta Srbije za odnose sa Međunarodnim sudom za ratne zločine Rasim Ljajić u nedelju (20. jula) u intervjuu Tanjugu. "Ne kažemo da trojica optuženika -- Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Goran Hadžić -- nisu u Srbiji, ali ne možemo da kažemo sa stopostotnom sigurnošću da su oni u zemlji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << rekao je Ljajić. "Ne radi se o tome da Srbija traži alibi; činjenica je da ne postoji stvaran razlog da ne uhapsimo tu trojicu", objasnio je Ljajić, podsećajući da je Srbija predala preko 43 optuženika Hagu, uključujući visoke vojne, policijske i političke zvaničnike.

Takođe u nedelju, šef policije Republike Srpske Uroš Pena demantovao je da su Karadžić, Mladić i Hadžić u Bosni i Hercegovini (BiH). "U ovom trenutku sigurno je da nijedan od trojice begunaca... nije na teritoriji BiH", rekao je Pena sarajevskom dnevniku Dnevni avaz. (Tanjug, Dnevni avaz, Makfaks, Beta, RTRS, RTS, Blic - 20/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Od 161 optuženog u Hagu samo još dvojica u bekstvu

Izvor: Kurir, 22.Jul.2008, 03:37

RIM, 21. jula (Tanjug) - Italijanska agencija ANSA prenela je večeras da je uhapšen Radovan Karadžić, uz napomenu da je Haški tribunal od 1993. godine, kada je osnovan, podigao optužnice protiv ukupno 161 osobe, od kojih su samo još dve u bekstvu - Ratko Mladić, komandant vojske Republike Srpske,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.